Verplicht verlof voor werknemers Deloitte

Date: 02-05-2009
Source: Het Financieele Dagblad

Accountants- en consultancy kantoor Deloitte dwingt zijn personeel dit jaar dertien extra verlofdagen op te nemen. Op die manier hoopt het bedrijf door de crisis te komen zonder talent te ontslaan dat het eigenlijk niet kwijt wil, aldus een woordvoerder.

De werknemers betalen tien dagen zelf, via inhouding op het vakantiegeld volgend jaar. De ondernemingsraad stemt hiermee in.

De accountants- en advies firma maakte in februari al bekend dat er tachtig banen bij personeelszaken, ICT en financiële zaken zouden verdwijnen. Vorig jaar moesten 55 adviseurs hun biezen pakken. Volgens bestuursvoorzitter Roger Dassen reageert Deloitte op de recessie. Uurtarieven staan onder druk.

Deloitte lijkt meer last te hebben van de recessie dan andere advieskantoren. De omzet stagneerde al in het boekjaar 2007/2008. Een mogelijke verklaring ligt in het feit dat Deloitte een relatief grote IT-afdeling heeft. In die sector zit nu flink de klad.

 

Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading in /mnt/web321/a2/10/51619810/htdocs/includes/content.php on line 353