Loopbaan en carriere

Een loopbaan binnen consulting heeft een positief effect heeft op toekomstige carrière mogelijkheden. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat adviseurs waardevolle functionele kennis en persoonlijke vaardigheden ontwikkelen. Ervaring in consultancy helpt de volgende acht gebieden te ontwikkelen:

  Functionele Kennis Persoonlijke Vaardigheden
  Analytisch en gestructureerd denken (*) Management vaardigheden
  Kennis van verschillende velden/disciplines (*) Werken in (grote) teams (*)
  Kennis van verschillende industrieën & markten Cultureel bewustzijn en ervaring
  Up-to-date/best in class knowledge Omgaan met druk en onzekerheid (*)


De vaardigheden voorzien met een asterisk stemmen van academisch onderzoek en zijn statistisch onderbouwd. De vaardigheden zonder asterisk zijn gebaseerd op bevindingen van The Consultancy Group. In hoeverre elke consultant aan het bovenstaande profiel voldoet, hangt uiteraard af van veel factoren. Denk bijvoorbeeld aan de natuurlijke eigenschappen van een individu, het type consultancy werk dat wordt verricht, de duur van het in dienst zijn binnen consultancy, enz.

Deze mix van kennis en vaardigheden maakt consultants tot zeer gewilde professionals. Consultants die de adviesbranche verlaten belanden vaak op een management functie binnen een bedrijf. Een enquête gehouden door Fortune onder CEO’s van Fortune 500 bedrijven wees uit dat een groot deel van de CxO’s consultancy ervaring had. Alleen al McKinsey & Company heeft meer dan 150 alumni die topman zijn van een bedrijf met een omzet van meer dan $1 miljard. Hoewel het worden van een CxO van een gerenommeerde multinational niet voor iedereen is weggelegd, kan succesvolle ervaring in de consultancybranche zeker van voordeel zijn voor iemand's verdere carrière.

 

 

Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading in /mnt/web321/a2/10/51619810/htdocs/includes/content.php on line 353