Rijnconsult

Rijnconsult helpt organisaties succesvol veranderen. Met een gedreven club adviseurs werken wij continu aan het verbeteren van mensen en processen. Pragmatisch en mensgericht, met maatschappelijke relevantie als richtpunt. Ons doel: klanten en hun diensten voor de korte én de lange termijn duurzaam versterken, door ze slimmer te laten (samen)werken.

Onze klanten

Wij werken voor alle grotere Nederlandse organisaties in het bedrijfsleven en de (semi-) overheid. Wij zijn goed ingevoerd in en bekend met de business dynamiek van sectoren als de Zorg, Overheden, Agri & Food, Industrie, Zakelijke- en Financiële dienstverlening, Onderwijs, en Woningcorporaties. Onze klanten begrijpen goed dat investeren in het verder ontwikkelen van talent van mensen cruciaal is en als de bedrijfscultuur daar niet op is gebaseerd, dan begrijpen onze opdrachtgevers dit wel persoonlijk. Onze mensgerichtheid leidt vaak tot zeer langdurige en soms ook persoonlijke relaties met onze opdrachtgevers. Wij zijn ervan overtuigd dat iedere organisatie, hoe commercieel ook, ooit is begonnen vanuit een maatschappelijke ideologie. Veel organisaties zijn het zicht hierop kwijt. Wij helpen graag om deze weer in beeld te krijgen en te vertalen naar mensen, strategie, systemen en structuren.

Ons bedrijfsprofiel

Rijnconsult is een zelfstandige BV met een platte structuur. Een tweehoofdige directie heeft de leiding over het bedrijf. Bijna alle medewerkers (zowel adviseurs als ondersteuning) zijn aandeelhouder in de vorm van certificaten. Dit in tegenstelling tot de klassieke hark. De lijnen zijn dus ultra kort. We waarborgen de wendbaarheid van ons bedrijf door een kern van maximaal 40 adviseurs in dienst te combineren met een ruim netwerk aan specialisten. Hierdoor kunnen we onze klanten altijd maximale kwaliteit bieden. 

Onze wortel ligt bij de interne adviesafdeling van AKZO. Dit maakt co-creatie binnen een langdurige relatie met onze klanten voor ons een vanzelfsprekendheid.

Onze adviseurs

Alle adviseurs hebben ruime ervaring met veranderingsprocessen gecombineerd met kwaliteit op het gebied van het faciliteren van groepsprocessen. Dit geeft een goed referentiekader om te snappen wat er echt gebeurt. We kennen de Koninklijke routes, maar weten dat olifantenpaadjes in de praktijk liever worden bewandeld. We hebben allemaal een stevige theoretische achtergrond in bedrijfskunde, bestuurskunde als ingenieur of als sociaal wetenschapper, maar wij zijn meer van de concrete vraagstukken. Wij delen graag onze kennis en ervaring met de maatschappij via bijvoorbeeld publicaties en door onze contacten met elkaar in contact te brengen.

Wij hechten aan persoonlijke relaties met opdrachtgevers en overige personen in onze klantsystemen. Werken met het thema authenticiteit bij klanten vergt zelfkennis, een hoge authenticiteit bij onszelf en dialoogkracht om bij de ander de onderliggende drijfveren en angsten te identificeren. Collega's worden gestimuleerd en gefaciliteerd om professionele kwaliteiten ook anderszins in te zetten, bijvoorbeeld in bestuurs- en toezichtrollen bij maatschappelijke organisaties of in audits en visitaties.

Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading in /mnt/web321/a2/10/51619810/htdocs/includes/content.php on line 353