Bedrijfsprofiel OC&C Strategy Consultants

www.occstrategy.nl

OC&C Strategy Consultants

OC&C Strategy Consultants is een internationaal strategisch adviesbureau dat top management van vooraanstaande bedrijven adviseert. OC&C is begonnen in Europa, maar inmiddels hebben wij wereldwijd onze naam gevestigd met kantoren in het Midden-Oosten, Amerika en Azië.

OC&C Benelux is in 1992 opgericht in Rotterdam. De firma is compact, internationaal en behoort tot de top in strategy consulting. Ons projectwerk is intensief en varieert van weken tot maanden. OC&C is in de meeste sectoren actief en heeft in Nederland veel expertise in private equity, FMCG, retail en transport & logistiek. Wij helpen onze cliënten de koers voor hun onderneming te bepalen, de organisatie optimaal te laten presteren en daadwerkelijke veranderingen te realiseren.

Het werk in de praktijk

Het werk van een consultant is afwisselend en brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Je werkt in teamverband aan uiteenlopende projecten in allerlei sectoren. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het project waar je op werkt, maar variëren van het analyseren van cliënt- of marktgegevens en het maken van modelanalyses tot het afnemen van interviews. De bevindingen analyseer je met je team om tot antwoorden te komen. Uiteindelijk presenteer je het advies aan de cliënt. Onze teams zitten graag op locatie bij de cliënt. Op vrijdag werken wij zoveel mogelijk op kantoor om ook elkaar niet uit het oog te verliezen en ervaringen te delen.

Wie zoeken wij

In een nieuwe consultant zoeken wij talent, toewijding en enthousiasme. Dit is voor ons belangrijker dan een specifieke academische achtergrond. Personen die superieure analytische vaardigheden met een sterke nieuwsgierigheid combineren; personen die ondernemend, gedreven, en volwassen zijn met een no-nonsense mentaliteit. En mensen die graag in teamverband werken en beschikken over een positiefkritische houding. In de praktijk blijken econometristen, (bedrijfs)economen en technische studenten met een brede maatschappelijke interesse voor ons een belangrijke doelgroep.

Carrièremogelijkheden

Een carrière binnen OC&C is geënt op continue groei als consultant en persoon. Je start als associate consultant met het leren van het vak. Als je dat machtig bent word je consultant en vervul je gaandeweg een meer senior rol in de teams. Ben je daarin voldoende bedreven dan word je project-manager en uiteindelijk wellicht (associate) partner. De snelheid waarmee jij doorgroeit hangt vooral af van jouw eigen ontwikkeling. In elke fase van je carrière zul je merken dat je continu wordt uitgedaagd en veel verantwoordelijkheid krijgt.

Ook organiseren wij ieder jaar een trainingsweek plaats voor alle OC&C consultants wereldwijd. OC&C werkt naadloos samen in gemengde teams en, door het uitwisselen van mensen, ook internationaal. Ook bieden wij het Ambassadorship Program, waarbij je zes tot negen maanden wordt uitgezonden naar een internationaal kantoor.

Het selectieproces

Een open sollicitatiebrief met CV en cijferlijsten van middelbare school en universiteit is de basis voor de eerste selectie. Daarna volgt een eerste sollicitatieronde waarin je een numerieke test doet en twee case interviews krijgt. Bij succesvol afronden van de eerste ronde volgt binnen korte termijn een tweede ronde die bestaat uit drie partnerinterviews.

Contact

Kijk voor meer informatie op onze website www.occstrategy.nl of neem contact op met Nienke Duncker (Recruitment Manager) of Marjolein van den Blink (Recruiter) via 010-2175555 of per mail via recruitment@occstrategy.nl. 

Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading in /mnt/web321/a2/10/51619810/htdocs/includes/content.php on line 353