Bedrijfsprofiel UniPartners

www.unipartners.nl

UniPartners

UniPartners is een netwerk van academische adviesbureaus. Deze adviesbureaus zijn in tien verschillende universiteitssteden gevestigd. Alle tien voeren zij de naam UniPartners en werken ze volgens hetzelfde concept, het Junior-Entreprise-concept (dit wordt bij het volgende punt toegelicht). UniPartners geeft op non-profit basis advies aan bedrijven en instellingen en wordt volledig door studenten draaiende gehouden. Het overkoepelende orgaan voor de UniPartners vestigingen is UniPartners Nederland.

In 1967 is in Frankrijk de eerste Junior-Entreprise vestiging opgericht. Dit initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van 300 Junior-Entreprises verdeeld over 17 landen in Europa. Het UniPartners-netwerk maakt deel uit van dit internationaal netwerk, dat wordt gecoördineerd door JADE (Junior Association for Development in Europe). JADE wordt door de Europese Unie erkend.

De werkwijze van een vestiging
Het doel van een UniPartners-vestiging is enerzijds academische kennis toegankelijk maken voor het bedrijfsleven en anderzijds studenten de kans geven praktijkervaring op te doen in hun vakgebied. Dit gebeurt door middel van het uitvoeren van projecten voor diverse opdrachtgevers. Het UniPartners netwerk kan vragen op een groot aantal gebieden beantwoorden, bijvoorbeeld marketing, IT, logistiek en risicoanalyse. Er wordt gewerkt volgens het JE-concept, wat inhoudt:

  • Vooronderzoek: twee bestuursleden van UniPartners inventariseren en structureren kosteloos en geheel vrijblijvend het vraagstuk. Dit resulteert in een plan van aanpak en een offerte op basis van fixed price, fixed service.
  • Uitvoering: bestuursleden selecteren en begeleiden één of meer studenten die het project uitvoeren. 
  • Onderzoeksresultaten: in een bondig verslag worden concrete aanbevelingen gegeven waar het bedrijf in de praktijk mee aan de slag kan.

De projectmanagers die de studenten begeleiden, hebben (bijna) altijd een bestuursfunctie bij één van de tien vestigingen.

UniPartners Nederland
UniPartners Nederland (UPN) is het overkoepelende orgaan van het UniPartners netwerk en treedt op als coördinerend en raadgevend orgaan op landelijk niveau. Een belangrijke taak van UPN is bewaking van de kwaliteit van het landelijk netwerk door middel van audits, het bijwerken van kwaliteitshandboeken en de organisatie van workshops en trainingen. Tevens zorgt UniPartners Nederland voor landelijke promotie en een verdere uitbreiding van UniPartners-netwerk in Nederland.

Voor verdere en uitgebreidere informatie, zie onze website: www.unipartners.nl 

UniPartners

 

 

 

Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading in /mnt/web321/a2/10/51619810/htdocs/includes/content.php on line 353