Bedrijfsprofiel IBM Consulting

IBM is een van ‘s werelds grootste technologiebedrijven en een pionier binnen de branche. IBM werd oorspronkelijk opgericht in 1911 als een “Computing”-, “Tabulating”- en “Recording” bedrijf (C-T-R). In 1924 werd de naam C-T-R officieel veranderd in International Business Machines Corporation (IBM). Gedurende de laatste decennia is IBM verworden tot een huis-, tuin- en keukennaam dankzij haar buitengewone innovaties: de rekenmachine in de vijftiger jaren, de PC in de tachtiger jaren en de supercomputer in de negentiger jaren. IBM heeft wereldwijd meer dan 355,000 werknemers en is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf dat bedrijfs- en IT-diensten levert en producten ontwikkelt.

IBM Consulting
IBM is opgedeeld in vier grote divisies: Software, Global Services, Systems & Technology, Global Financing. De consulting tak valt onder de Global Services divisie. IBM Global Services is één van ‘s werelds grootste leveranciers van business- en technologie diensten. Global Services werd opgericht in 1991 en is sindsdien snel gegroeid; er werken op dit moment meer dan 190,000 mensen, de divisie bedient klanten in meer dan 160 landen en draagt voor meer dan 50% aan de totale omzet van IBM bij. IBM Global Services biedt business- en IT consultancy diensten aan, maar ook non-consultancy diensten (zoals IT onderhoud, support diensten en hosting van diensten die ge-outsourced zijn). De belangrijkste kracht van IBM’s consulting praktijk is, dat door de diepe ervaring binnen IT, IBM geïntegreerde IT-oplossingen kan bieden.

IBM Global Services heeft twee belangrijke business units. Business Consulting Services (BCS) biedt voornamelijk business consulting diensten op het gebied van bijvoorbeeld: Human Resources, Sales, Marketing, Finance, Business Strategy, Supply Chain en Operations. BCS biedt werk aan meer dan 60,000 consultants wereldwijd. De Business unit Global Technology Services (GTS) heeft ongeveer 130,000 mensen in dienst en biedt een breed scala aan IT consulting- en non-consulting diensten.

 

Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading in /mnt/web321/a2/10/51619810/htdocs/includes/content.php on line 353