Nolan Norton splitst van Atos Origin

Date: 20-02-2006
Source: Computable

Atos Origin en het management van Nolan, Norton & Co. in Nederland hebben overeenstemming bereikt over een managementuitkoop. Het strategisch adviesbureau wil via de afsplitsing zijn onafhankelijkheid waarborgen.

Nolan Norton werd onderdeel van Atos Origin nadat de automatiseerder in 2002 moederorganisatie KPMG Consulting overnam. Dat het adviesbureau deel ging uitmaken van de IT-dienstverlener was niet goed voor het onafhankelijke imago. Nolan Norton speelde de afgelopen jaren ook een minder prominente rol in de publiciteit dan voorheen.

De huidige directeur, Ger Damen, blijft aan de leiding staan van het zelfstandige Nolan Norton. Het Nolan Norton Institute, de onderzoekstak met aan het hoofd prof.dr. Hans Strikwerda, blijft deel uitmaken van de nieuwe organisatie. Nolan Norton zal de komende tijd haar zelfstandig adviesdiensten gaan uitbouwen.

Ger Damen is blij met de beslissing om zelfstandig verder te gaan. "Atos Origin heeft ons de laatste jaren alle gelegenheid geboden ons te concentreren op uitdagende, top 500-klanten. Tegelijkertijd heeft Nolan Norton altijd de wens gehad om volledig zelfstandig adviesdiensten aan te bieden. Die kans krijgen wij nu door deze management buy out. Dat geeft ons een volledige, onmiskenbare onafhankelijkheid en onbeperkte toegang tot klanten en relaties. Wij verwachten als zelfstandig bureau sneller te kunnen groeien, zowel in NL als internationaal."

Nolan, Norton & Co. is opgericht door de Harvard-academici Richard Nolan en David Norton en is sinds 1988 in Nederland gevestigd. De firma levert strategisch en operationeel advies met 'een hoge toegevoegde waarde' aan het senior management van bedrijven in diverse sectoren.

 

Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:0A000126:SSL routines::unexpected eof while reading in /mnt/web321/a2/10/51619810/htdocs/includes/content.php on line 353