Bedrijfsprofiel Deloitte Financial Advisory Services

De financiële adviseurs van Deloitte Financial Advisory Services (FAS) specialiseren zich met name op het financial advisory segment van de adviesbranche.

Deloitte Financial Advisory Services kent de volgende disciplines:
• Corporate Finance
• Transaction Services
• Capital Markets
• Real Estate
• Actuariaat

Een uitgebreide beschrijving van de verschillende disciplines:

Corporate Finance

Als adviseur Corporate Finance begeleid je fusies en overnames bij zowel aan- als verkoop, van idee tot de feitelijke deal. Een M&A-adviseur is de ‘spin in het web’ die rondom alle aspecten van overnames adviseert en de processen coördineert. Tevens adviseer je over financieringsvraagstukken bij ondernemingen, instellingen en (grote) projecten in de breedste zin. Je advies betreft bijvoorbeeld het verkrijgen van vreemd vermogen bij overnames, grote investeringen en (her)structureringsadviezen bij de financieringen van bedrijven. Daarnaast adviseer je over waardebepalingen en -analyses van bedrijven en investeringen. Dit kan zijn tijdens een fusie- of overnametraject, maar ook als onderdeel van de financieel strategische analyse van investeringen en ondernemingen.

Transaction Services

Tijdens een voorgenomen fusie of overname (een transactie) is snel een diepgaand inzicht gewenst. Door de geïntegreerde Deloitte aanpak – met advies op diverse vakgebieden zoals financieel, fiscaal, pensioen en IT – ben je betrokken bij veel aspecten van een transactie en krijg je diepgaande kennis van het gehele overnameproces. Naast de traditionele due diligence-opdrachten voor strategische (ver)kopers en financiële investeerders (private equity-huizen), houden Transaction Services-specialisten zich ook bezig met financiële analyses van ondernemingen ten behoeve van herstructurering of voor kapitaalmarkttransacties (bijvoorbeeld een beursgang).

Capital Markets

Bij Capital Markets doe je uiteenlopende opdrachten voor verschillende partijen die op een of andere manier actief zijn in de wereldwijde kapitaalmarkten. Daarbij combineer je je vakinhoudelijke kennis met een praktische implementatie.

Als modellen en derivaten je ding zijn, wees welkom: binnen Capital Markets waarderen we complexe derivaten en bouwen we modellen voor klanten. Spreken banken je aan? We zijn kind aan huis als het gaat om risicomanagement, het efficiënt omgaan met economisch kapitaal en het bouwen van stress tests en scenario’s. Voor mensen die iets hebben met beleggen hebben we Investment Management & Pension Services. Of neem een kijkje in de keuken van een hedge fund rondom het beoordelen van beleggingsprocessen en -producten en kijk of een pensioenfonds op de juiste wijze de pensioengelden belegt. Je adviseert een energiemaatschappij of een multinational over het beheer van de commodity posities of je helpt de afdeling Treasury van een grote financiële instelling met het verbeteren van het cash flow model of de implementatie van SEPA. En heb je zelf een idee over een dienst die we zouden moeten aanbieden, richt dan je eigen pitchteam op en verdedig je case voor het management. Je zou niet de eerste zijn die een eigen idee voor onze klanten mag pitchen.